Ik ga op vakantie en neem niet meer mee!!

Iedereen weet het, werken tijdens de vakantie is iets dat niet zou moeten, maar soms wel zo handig is, als het dan toch moet.

 

De meeste mensen lezen hun mail al op hun telefoon en tablet, en ook iets uitgebreidere zaken kunnen ook vanaf een telefoon of tablet gedaan worden.  Uiteindelijk zijn er best wel een groot percentage mensen, die een notebook mee nemen op vakantie. 

 

En zo nam ik zelf enkele jaren geleden ook een notebook mee, waar ik alles mee kon.  Helaas was er een auto-inbreker ook geïnteresseerd in mijn spullen en werd mijn hele auto, incl. notebook volledig leeggeroofd.  En zo raakte de hele digitale familie talloze tablets, Nintendo's en mijn notebook kwijt.

 

Dat is even erg balen, zeker als je bedenkt dat de gemiddelde reisverzekering zelfs met zakelijke uitbreiding e.d. nog manieren genoeg vindt om niet te hoeven uit te keren. Ook de creditcard-aankoopverzekering enz. heeft genoeg middelen om niet tot uitkering over te hoeven gaan. 

 

Los van het geld zijn er nog allerlei andere spannende issues. Op 1 Nintendo stonden 2 foto's die nog niet gebackuped waren (wist niet dat je met een Nintendo ook foto's kon maken, maar dat ter zijde). Al het andere qua data , dus ook de foto's en documenten van eerdere dagen, alles was via de cloud gebackupped. Dus data zijn we niet kwijt geraakt.

 

Maar dan komt issue 2:  Kan de dader of daders iets met de apparatuur.  Gelukkig was op ieder device incl. notebook remote-wipe of blokkerng op afstand aanwezig.  Maar er stonden meer mooie tools op de apparaten.  Een dag later zag ik dat 1 apparaat een poging had gedaan om te bellen. Dat was niet gelukt, maar het nummer waarheen was gepoogd te bellen had ik wel.  Ook zag ik de locatie van 1 apparaat op zo'n 150m nauwkeurig. Eerst in Zuid Frankrijk enkele kilometers van de plek van verdwijning. Enkele weken later was mijn gestolen telefoon in Marokko.   

 

Mijn notebook is nooit meer online gekomen. Waarschijnlijk hebben ze de harddisk geformatteerd of weggegooid want anders had deze zich ook wel gemeld (mits hij een internetverbinding had kunnen opbouwen).

 

ICTi levert alle tools om bovenstaande ellende te beperken. En binnen Office365, Apple en Android zijn er ook standaard mogelijkheden die een deel van deze taken kunnen verwezenlijken. En ook daar kunnen wij bij helpen.

 

Vanaf dit jaar is het bedrijf echter aansprakelijk als de werknemer, relevante informatie verliest. En vanaf volgend jaar worden er zware boetes uitgedeeld als dit gebeurt. 

 

ICTi kan u helpen met de risico's in kaart te brengen en te beperken.

 

En wat heb ik zelf gedaan?

 

Ik denk tegenwoordig meer na, en neem minder mee. Scheelt ook nog eens bagage.  Mijn notebook blijft op de zaak en staat gewoon aan. via de tools "bedien uw eigen pc op afstand"  kan ik vanaf tablet en telefoon gewoon de notebook bedienen en zelfs alle VPN-tunnels naar klanten toe kan ik zo zelfs op afstand gebruiken.  Ik heb wel een keyboard (bluetooth) bij mijn tablet, maar kan de hele dag zelfs werken op een acculading. Gelukkig ben ik dat echter niet van plan, want het is toch vakantie. Vraag via eze knop een gratis test-account aan , zodat u deze vakantie dit al kunt. (Ook trouwens leuk de dienst is zo snel dat hij geschikt is om NL-TV te kijken).

 

Verder hebben de meeste servers van onze klanten die wij in beheer hebben de diensten van Pulseway. Als er al iets fout gaat worden collega's direct geïnformeerd over de status van beheerde klanten. Persoonlijk wil ik die informatie ook in de vakantie, maar gelukkig kan dat ook uit.  Het mooie van de dienst is, dat als ik niet geïnformeerd wordt, ik dus ook echt rust heb.

 

Wel zo'n veilig gevoel.  Gaat u ook veilig op vakantie?  Neem contact met ons op.  Diverse diensten zijn per maand te activeren dus ook voor die weken dat u op vakantie bent.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0