Houdoe en Welkom actie van OnsBrabantNet

Eind juli was het dan zover.  OnsBrabantNet, onderdeel van KPN houdt op met leveren in Limburg. Als de overgang naar KPN goed gelukt is, gaan ze hetzelfde nog een keer doen in Noord Brabant, maar dat ligt alweer wat gevoeliger.

 

Uiteraard ben ik direct in de materie gedoken. Je kon bellen en dat deed ik ook. 

 

Er zijn enkele zeer belangrijke verschillen tussen de aanbieders. Zo ondersteunt KPN niet meer de COAX-tv aansluiting die OnsBrabantNet wel ondersteunt en zijn de belkosten 20% hoger bij KPN.

 

Wel is het zo dat KPN snelheden tot 500Mbit (5x zo snel) ondersteunt en dat het TV-aanbod aangevuld wordt met de mogelijkheid om bijna alles 7 dagen lang terug te kijken, inclusief de films en series.

 

Als u maar 2 TV's in huis heeft, en u kocht het bellen al af of belt niet veel, is er weinig reden om niet over te stappen. Wel moet er een UTP-kabel naar beide TV's (of via Ethernet over Power) en moet de monteur komen opdagen.

 

In veel andere gevallen loont het zich de moeite om een te kijken naar de alternatieven. uiteraard kan ICTi u daarmee helpen omdat ICTi dealer is van bijna alle providers, incl. Ziggo en XS4ALL. 

 

De overgang gaat bepaald niet soepel. Zo worden orders verkeerd geregistreerd. Nadat de bevestiging door KPN verstuurd is raakt KPN soms de gegevens kwijt en de monteur kan ook gewoon niet komen op dagen. Ook de helpdeskmedewerkers zijn  bepaald niet goed geïnformeerd bij KPN en bij OnsBrabantNet lopen alle contactpersonen voor de dealers massaal weg.

 

Toen ik zelf belde naar de helpdesk van KPN en vertelde dat ik mee deed en vragen had over de actie "Houdoe & Welkom" vertelde de medewerker dat ik niet zo'n toon moest aan slaan. Toen ik vertelde dat ik niet aan het vloeken was, maar dat de actie verzonnen was door OnsBrabantNet met KPN, gooide de medewerker van KPN boos de telefoon op, omdat hij zo niet aangesproken wilde worden. 

 

Welkom in de wereld van KPN zal ik maar zeggen. KPN heeft een reputatie hoog te houden over arrogantie en die maken ze met HouDoe en Welkom helemaal waar.  

 

Heden ochtend stond de buurman op de stoep. Daar kwam gisteren KPN de nieuwe hardware aansluiten.  Jammer dat de monteur niet kwam opdagen en typerend voor de organisatie. "Welkom bij KPN, wij zijn niet in u geïnteresseerd"!

 

Heeft u problemen of ervaringen? Reageer dan op dit bericht!

Bedankt.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0