Eagle Eye Networks maakt uw camerasysteem intelligent

Afgelopen week hadden we het genoegen om de technische man achter Eagle Eye Networks te ontmoeten en een certificering bij hem te volgen.

 

En daar zit je dan als eigenaar van een IT-bedrijfje dat groot is in clouddiensten tussen een aantal grote jongens in de beveiligingsindustrie.

 

Tim, onze gast en spreker van vandaag praat vol ambitie en passie over camerabewaking in de cloud. Je ziet de cursisten instemmend knikken, maar volgens mij begrijpt de helft van de zaal niet wat voor belangrijke oplossing hier geboden wordt. Later op de avond wordt er nog even na geborreld en hoor je de beveiligingstak klagen over de prijs. Tien euro per maand per camera, dat is veel geld.

 

Microsoft heeft me al jaren geleden geleerd dat je niet moet praten over de prijs, maar vertellen over wat het je op levert. En als de klant overtuigt is van wat het oplevert, dan hebben we het over de prijs zodat je kunt doen wat je wilt.

 

Een van de belangrijkste zaken heeft echter iedereen goed gesnapt. Het product is veilig.

 

Onlangs was nog in het nieuws dat camerasystemen in Nederland en België slachtoffer waren van hacking.  Hoe moet je je dat voorstellen:  U koopt een camerasysteem om op afstand te kunnen kijken, want als u er zelf bent ziet u het zelf ook wel.  Er zijn echter een aantal Russische sites die er een sport van maken om mensen te laten mee kijken met camerasystemen die niet goed beveiligd zijn. Het lijkt op het programma Utopia, maar dan niet mensen op een afgesloten stukje grond, maar mensen reallive. Als je gaat naar de sites zie je allerlei leuke dingen. Gewoon wat camera's die op de parkeerplaats hangen bij een bedrijf, maar ook de camera's die bij de woonhuizen hangen van de directeur. En ook nog eens de camera's die gewoon in de gang of andere plekken in die woonhuizen hangen. En onbekenden kunnen zomaar mee kijken. Dat een potentiële dief ook kan meekijken realiseert men zich al helemaal niet, en dat de beelden de hele wereld over gaan en gewoon te zien zijn ook niet.

 

Eagle Eye Networks levert een oplossing om uw bestaande camerasysteem te transformeren naar iets dat wel veilig is. Maar behalve toegang goed regelen want u kunt bepaalde personen in voor gedefinieerde tijdvakken toestemming geven om te kijken, kunt u ook de clouddienst laten kijken.

En dan wordt het in eens leuk.  U kent vast de situatie dat een camera richting een deur van de ingang geregeld is. Daarmee heeft u een beeld van wie er naar binnen of naar buiten gaat. Met de cloudsoftware trekt u een streep achter de deur, en vertelt aan de software dat u wilt tellen hoeveel keer er iets de streem passeert. U kunt de richting, naar buiten of naar binnen daar ooi bij op geven. En in eens kunt u vertellen hoeveel mensen er vandaag binnen gekomen zijn en naar buiten zijn gegaan, maar ook hoeveel mensen dus in uw bedrijf aanwezig zijn.

Hoeveel geld is u dat waard?

 

Al geïnteresseerd want de mogelijkheden zijn oneindig, neem dan contact met ons op. Eagle Eye Networking, als bewakingsbeelden er toe doen......

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0