ICTi doet sinds kort ook aan verhuizingen, en uiteraard via de cloud

Een nieuwe PC was nog nooit zo makkelijk

ICTi is sinds kort reseller van PCmover.  Met dit programma wordt niet alleen het overzetten van gegevens, maar ook het overzetten van programma's veel eenvoudiger. 

Normaal is het nogal veel werk om alles op een nieuwe PC gezet te krijgen. Meestal wisselt de gebruiker van Windows-versie en moeten de CD's van alle programma's gezocht worden die over moeten. De data moet gemigreerd worden en sommige programma's kunnen niet mee, want we wisselen ook nog eens van een 32 bits systeem naar een 64 bits systeem, of er zijn nog andere moeilijke zaken.  Vele uren werk, frustratie en testen zorgen ervoor dat de klant minstens een halve dag maar vaak een veelvoud ervan geen werkplek heeft, en dat hij ook nog eens een rekening tegemoet kan zien van de vele uren werk.

 

Met PCMover, waar ICTi niet alleen dealer / reseller van is, maar ook importeur, wordt dit werk een stuk gemakkelijker. 

In de gewone versie installeert men om de oude en de nieuwe PC hetzelfde programma, met dezelfde key. Men zegt dat men via het netwerk of een externe harddisk de data wil overzetten en de softeware inventariseert, kopieert en levert een rapport met data wat wel en niet gelukt is, en om welke reden. Ook indien men juist dingen niet wil overzetten kan men ze gewoon eenvoudig de-selecteren en die data wordt uitgezonderd. Zelf indien men achteraf een deel op de oude pc had willen laten staan, gewoon de applicatie starten. Deselecteren en wachten.  De migratie kan zo vaak als men wilt herhaald worden, maar wel alleen tussen de 2 oorspronkelijke machines.  Voor €12,35 excl. BTW kan men al van deze dienst gebruik maken.

 

Voor enkele tientjes meer kan men de Pro-versie aanschaffen. Niet alleen de data gaat over, maar ook de programma's. Uiteraard moeten er wel soms serienummers of zo opnieuw ingevoerd worden, maar alle software wordt in 3 categorieën verdeeld: Kan probleemloos over, Waarschijnlijk wel maar met wat aandachtspunten en de categorie beter niet.

 

In die laatste categorie zit vooral tools die bij de oorspronkelijke pc geleverd waren en software waarvoor de hardware heel anders is tussen de 2 verschillende systemen.

 

Het programma presteert echter boven verwachting. Voor nog geen €36 (excl. btw actieprijs) ziet men meteen wat kan en niet kan en is het resultaat beter dan een handmatige interventie.  Na de eerste slag, gaat PCMover op internet op zoek naar diverse libraries e.d. om het te complementeren.  Nog nooit was het overzetten van data en programma's zo snel en eenvoudig.

 

In de maand november en december 2017 krijgen klanten die een nieuwe PC kopen bij ICTi voor €100,- de PC voorzien van alle updates e.d. die windows levert en een basisconfiguratie + een licentie PC Mover, en zullen wij de werkzaamheden voor het overzetten van de machine voor u regelen. Een geweldige deal, en een goede reden voor een offerte voor een nieuwe PC of notebook. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0