Nas en externe harddisk zijn net als vuurwerk. Je kunt je vingers lelijk branden.

Iedere computergebruiker kent het wel. Waar laat ik mijn foto's of mijn data. En al snel is de harddisk van de PC te klein.

Een externe harddisk of nog leuker een NAS in het netwerk lijken de perfecte oplossing. 

In mijn beleving is het net vuurwerk:

Flitsend gevaarlijk!!

 

Een externe harddisk als backup is bijna een goed idee. Maar bedenk wel dat de gegevens wel op 2 lokaties moeten staan en niet op 1. Als de externe harddisk kapot gaat, is men anders meteen van de data af.

Als de harddisk niet kapot gaat, is er nog steeds een probleem. Want als iemand deze harddisk steelt, is het privé heel erg jammer, maar als de harddisk klantinformatie van een bedrijf bevat, is het bedrijf aansprakelijk via de GDPR-wetgeving en is de boete al snel duizenden euro's.

 

Een Nas is nog flitsender: Het hele netwerk intern kan erbij, maar als 1 van de machines gehacked wordt of een virus krijgt, de hele wereld ook. En als men het dan weer de GDPR-wetgeving pakt, kan men er als bedrijf een nog flitsendere boete tegemoet zien.  Men moet namelijk bijhouden wie wanneer aan welke data kon, en hoe dit ook afgedwongen kan worden.  En gelukkig kunnen de meeste NASSEN dat helemaal niet. Er hoeft dus niets fout te gaan om bij controlle toch gewoon een boete te kunnen krijgen van een €4000.

 

Gelukkig zijn bovenstaande problemen eenvoudig oplosbaar met een Clouddienst.  ICTi levert Rushfiles. Dit is uw server/harddisk/NAS, maar dan als clouddienst.  Voor €12,50 in de maand heeft u de dienst al incl. backups en de data veilig in Europa op 3 lokaties geografisch gescheiden. Neem contact op met ICTi.  

Reactie schrijven

Commentaren: 0