Een dorp zonder snelweg

Het dorpje en de grote stad.

 

Behalve de grote steden, zijn er ook vele dorpen.  Mensen in een dorp denken en reageren anders, dan in de grote stad.  Een pak melk of brood in het dorp kopen, doen ze graag, maar een paar schoenen of iets duurzaams als een TV, daarvoor wil men al snel naar de stad.  Eigenlijk is dat niet nodig, want in een beetje dorp kun je dit ook kopen, maar qua prijs wil men gewoon kunnen vergelijken en gewoon het oneindige gevoel van keuze hebben.  Dat de parkeerkosten het prijsverschil al opheffen laten we maar even buiten beschouwing.

 

Terug naar het dorp, blijken die mensen gewoon mobieler te zijn. Ze leggen meer kilometers af richting werk en boodschappen, maar ook voor sport en andere zaken moeten ze vaak meer reizen.

Zijn ze dan automatisch slechter af in een dorp? Nee, in tegendeel.  De mensen in een dorp kiezen bewuster. Omdat ze linksaf, maar ook rechtsaf kunnen, kan het zomaar zijn dat uitgaan, winkelen en werk in verschillende steden gedaan wordt.

 

De mensen in een dorp doen ook meer onderzoek.  Waar moet ik zijn, en wie biedt wat waar aan?

En dan komt internet om de hoek. Op internet kun je perfect vooronderzoek doen, en beter voorbereiden. Je zult maar naar de verkeerde stad toe rijden, waar geen winkel zit, van het kledingmerk waar je graag iets van wilde kopen.

 

De mensen in de dorpen zijn blij met de snelle wegen richting de stad en menig dorp ligt aan een snelweg-op en -afrit.

 

De mensen in de stad die staan in de file, en als ze boodschappen willen doen, zal de winkel vast in de buurt zijn.

 

Glasvezel noemt men wel de snelweg van het internet. En net zoals hierboven is een dorp als Deurne, maar ook Nuenen heel erg geholpen met een digitale snelweg, waar de mensen dan ook graag gebruik van maken.

En de mensen in Helmond? Die wonen op het eindpunt van de snelweg.  Voor hun gevoel moeten ze misschien voor sommige aankopen nog naar Eindhoven, maar ze hoeven meestal niet naar het dorp.

Dus die snelwegen zijn voor hun in eerste instantie niet nodig.

 

Het Outletcenter in Roermond en het retailpark laten zien dat grote winkelcentra, met snelle wegen de toekomst hebben. Dan trek je niet alleen de mensen uit het dorp, maar op termijn ook de mensen uit de steden.  Maar dan moeten die mensen uit de steden wel in actie komen en via de snelweg naar de nieuwe shoppingmalls rijden. Uitdunning van de winkels in talloze stadscentra is reeds begonnen.

 

In Helmond heb ik het idee dat de mensen nog niet door hebben welke gigantische voordelen een digitale snelweg heeft, zeker als deze snelheden van 500Mbit tot 1Gbit kunnen halen.  Werken in de Randstad, maar buiten de files blijven en toch alles kunnen doen wat je op kantoor doet. Video-vergaderen: fase-to-fase verkoop of overleg, zonder eerst 2 uur in de file heen, en nog 1 uur in de file terug.  Grote bestanden gewoon eenvoudig in enkele ogenblikken online zetten.  Het is zo een eenvoudig. Maar ook Privé:  Het fotoalbum bij de Hema, gewoon online bestellen, 70 foto’s in hoge kwaliteit even uploaden, en niet een aantal uren later kijken of het gelukt is. En laat die bezorger maar in de file staan, terwijl ik thuis, in het zonnetje via de digitale snelweg nagenoeg alles kan wat ik in de grote stad, de Randstad, ook zou kunnen, met mijn eigen koffie op mijn eigen thuiswerkplek, met een mooier uitzicht dan slechts de buur-flat.

 

Helmond is een dorp, als je het vergelijkt met de grote randstad. En heel toevallig hebben ze in die stedelijke gebieden geen glasvezel, en al helemaal niet van de snelle soort.  Dat komt vast en zeker omdat ze daar ook gewend zijn om altijd in de file te staan.

 

In Helmond wil de gemeente glasvezel, en de bevolking denkt dat hun verbinding goed genoeg is. Niet toevallig hebben alle omliggende dorpen wel al glasvezel. Die wisten dat de wegen zelf niet sexy zijn, maar dat ze wel noodzakelijk zijn om vooruit te komen. 

 

Tot 30 november kunnen de mensen in Helmond ook kiezen voor glasvezel. Kom op mensen in Helmond,  waarom willen jullie in de file staan. Of willen jullie zo graag op de randstad lijken?

Glasvezel zorgt ervoor dat werken in Eindhoven, de randstad of waar dan ook ter wereld veel eenvoudiger gaat, dat winkelen en videokijken veel soepeler gaat en dat je kunt genieten van het platteland en de faciliteiten om je heen, maar toch snel alle voordelen van de maatschappij kunt benutten. De Trined-winkel van ICTi is er niet alleen voor het tol-ticket van de snelweg.  Wij kunnen u ook helpen om het maximum uit uw oprit van de digitale snelweg te halen.

 

Schrijf je nu in bij TriNed op de Kerkstraat-Zuid 28 te Helmond. Van 08:30-17:00 door de week en op zaterdag van 09:00 tot 12:00 kunt u ook buiten de files, met een parkeerplek voor de deur uw toekomst veilig stellen.

 

Joos  Caris

Trined Glasvezelwinkel Helmond.

 

(Delen en liken wordt gewaardeerd!!). En als u vanuit uw luie stoel wilt opgeven, klik dan op de oude ansichtkaart, digitaal, wel zo eenvoudig. 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0