Internet Explorer 11 aan haar einde!

De ontwikkeling van Explorer 11 is door Microsoft in 2015 al gestopt. Inmiddels maakt de browser gebruik van verouderde technologie. Iemand die de waarschuwinging krijgt, bijvoorbeeld bij het openen van de website van de Rabobank, kan het beste overstappen naar Chrome of Firefox. Waarschijnlijk staat Chrome al op de computer en naar onze mening is dat de beste keuze, mits men kan leven met de werkwijze van Google als organisatie.

Als men de melding krijgt, dan is het waarschijnlijk ook zo dat u een oudere versie van Windows gebruikt. Microsoft heeft zelf de Explorer Edge browser gebouwd, die veel sneller en veiliger is, naar eigen zeggen.  Firefox is echter veel praktischer dan Edge, dat met talloze sites er een klein drama van maakt.  Chrome is meestal de snelste variant en de keuze van ICTi om op het internet te gaan.  Bedenk echter wel dat Chrome hele mooie extra's heeft, als men inlogt rechts boven. Doet men dit echter, dan is annoniem intermet gebruik iets wat niet helemaal waar is.  De bezoeker wordt keurig op de betreffende sites geregistreerd.  Dat is niet erg, tenzij men eigenlijk dit niet had gewild.

 

Indien de PC nog Windows 7 draait wordt het wel eens tijd om na te denken.  Begin volgend jaar doet niet alleen Explorer het niet meer, maar komen er ook geen updates voor o.a. Windows 7 meer uit.

Neem contact op met ICTi over de mogelijkheden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0