Eagle Eye spanning uit 2008, nu werkelijkheid?

In 2008 kwam er een bijzonder leuke speelfilm uit van Steven Spielberg. 

Het ging over mensen die op allerlei manieren in de gaten werden gehouden door hightech snufjes.

 

De afgelopen week heeft ICTi met het Amerikaanse bedrijf Eagle Eye een partnerschap afgesloten, en er zit een analogie in.

Al sinds 2015 levert ICTi de clouddienst cameramanager. Vanaf €4,95 in de maand en een eenmalige aanschaf van een camera kan men vanaf een pc, telefoon of tablet zijn eigendom in de gaten houden.

En al kiezen de meeste mensen terecht het abonnement van €9,95, meer hoeft men niet te doen dan de camera te plaatsen en te zorgen dat deze internet krijgt.

 

In de cloud kan met daarna perfect kijken naar de beelden van het verleden, maar ook van het heden, en men kan zelfs audio meteen opnemen.

 

Nu zijn die camera's in de cloud wel mooi, maar ze kosten ook bandbreedte, en dat zorgt er weer voor dat men een redelijke internetverbinding moet hebben om geen last te ondervinden van deze mooie dienst, omdat het vooral upstream is.

Juist op industrieterreinen is de aansluiting vaak aan de upstreamkant door gebruik van ADSL slecht. 

 

Eagle Eye, marktleider in Amerika met klanten zoals KFC e.d. heeft het Nederlandse Cameramanager overgenomen. En zij hebben de oplossing.  Een kastje dat overdag lage resoluties beeld streamt en 's avonds de beelden alsnog in hoge resolutie naar de cloud stuurt.  Zo wordt bandbreedte-management toegepast op een effectieve manier.

 

Ook worden conventionele camera-systemen geregeld gehacked, De inbreker kijkt eerst gewoon mee met wat de eigenaar wel en niet kan zien, of de inbreker gebruikt de Linux-harddiskrecorder om andere spannende dingen mee te doen, waardoor het hele bedrijf gehacked is zonder dat men dit weet.

 

ICTi levert al Cameramanager en dus vanaf vandaag ook Eagle Eye. Nog niet zo geavanceerd als in de film maar je moet ergens beginnen.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie. ICTi

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0