Private, Public en Hybrid Cloud

Private Cloud

De Private cloud kunt u vergelijken met een lease-auto. U heeft het voordeel van het zorgeloos gebruik, maar kunt wel bepalen hoe de dienst uitgevoerd dient te worden.

 

U kunt over allerlei zaken beslissen. Welke merken hardware wordt gebruikt, in welk datacenter de hardware en soft.ware draait, hoe de verbindingen gerealiseerd worden en wanneer er door wie onderhoud gedaan wordt.  Bij grotere organisaties kunt u ervoor zorgen dat uw eigen systeembeheerder meede verantwoordelijk is voor de correctie werking van uw IT.


Public Cloud

De Public Cloud lijkt een beetje op de taxi. U maakt gebruik van de dienst, maar de dienst is in de basis gebaseerd op keuzes voor algemeen gebruik.  U kunt het merk van uw hardware niet kiezen en ook niet wie er het onderhoud van uw systeem doet. Uiteraard rijdt de taxi op het moment dat u hem gebruikt exclusief voor u (het is geen bus) maar als u persé in een Mercedes wilt rijden, moet u daar met de keuze van de taxi rekening mee houden, en dat is nog geen garantie dat uw taxichauffeur over 2 jaar nog met een Mercedes rijdt. Uiteraard zijn sommige zaken wel af te spreken, maar relatief snel komt u dan in de 1ste optie, de private cloud terecht.


Hybrid Cloud

Een Hybrid Cloud is een combinatie van de publieke en private Cloud. Waar mogelijk wordt er voor de publieke variant gekozen, waarbij de kosten zo laag mogelijk zijn. Om geen concessies te doen wordt de private cloud gebruikt om invulling te geven aan maatwerk..

In zo'n Hybrid Cloud is het ook in veel gevallen mogelijk om reeds gekochte licenties en hardware zowel op de zaak als in een datacentrum met elkaar te combineren.

Investeringen worden zo niet onbruikbaar en de kosten worden beperkt ICTi helpt u om uw ICT strategisch in te zetten.

U kunt meer met uw ICT besparen dan op uw IT!