Private of Hybrid cloud, gehost bij ICTi

Diverse grotere klanten van ICTi kiezen ervoor om een private wan te hebben, met servers in een datacenter. Het klinkt misschien vreemd, maar dit is goedkoper dan lokaal hosten in eigen ruimtes in één van de eigen panden.

De faciliteiten, redundancy en internetverbindingen zijn veel beter in datacenters.

Amsterdam is het internet knooppunt van Nederland. Als u een mailtje stuurt naar uw buurman van de ene provider naar de andere gaat het bericht meestal via Amsterdam naar uw buurman.  Als u de servers in Amsterdam neer zet staan ze halverwege. Er zijn niet voor niets ruim 40 datacenters in Amsterdam.

 

Doordat ICTi met KPN, Tele2, Eurofiber,  en andere providers kan koppelen krijgt u een lokaal netwerk op iedere locatie. Internettoegang wordt centraal geregeld vanuit het netwerk ipv iedere locatie lokaal. Dat scheelt dure firewalls en routers op iedere locatie. De verbindingen koppelen direct met het netwerk waarbinnen zich ook uw servers bevinden.  En omdat de servers een gigabit verbinding met het netwerk hebben, is de belasting van een extra locatie voor wat betreft verbinding gering. Aangezien de meeste company-data of in het datacenter blijft, of gekoppeld is met de cloud, heeft u per locatie minder bandbreedte nodig.

ICTi levert o.a. in samenwerking met Dell en HP enterprise oplossingen. Die zijn schaalbaar en zeer goed uitbreidbaar.

Als Microsoft partner kunnen wij u ook van lde benodigde Licenties en adviezen voorzien. In een privat-Wan en private cloud zijn er ook oplossingen waarbij uw bestaande investeringen meegenomen worden in het datacenter.

En als Microsoft Silverpartner voor Cloudoplossingen, kunnen wij, delen van uw IT ook integreren met Public Cloud oplosisngen zoals Office365, waardoor de prijs/prestatie/veiligheid optimaal gewaarborgd kan worden.

Neem contact op met ICTi  door hier te klikken en vraag om een kennismakingsgesprek of misschien wel een rondleiding.