Storage in de cloud

Vroeger kocht men een harddisk, zodat men niet de hele tijd te hoeven wisselen van floppy. Daarna werd al snel de harddisk gemeengoed in iedere PC. En die harddisks die bleken al snel te klein, dus kwamen er externe harddisks en Netwerk Storage. 

Het grootste nadeel is dat dit soort oplossingen kapot kunnen. Externe harddisks kunnen ook nog eens eenvoudig gestolen worden of gewoon vallen en een NAS (Netwerk Attached Storage) wordt probleemloos ook door Ransomware gevonden.

 

De data op de harddisks moet weer gebackuped worden en de meeste mensen doen dat alleen de eerste paar weken. Daarna is de discipline verdwenen en vergeten we het liever. Gelukkig is er ook betrouwbare cloudstorage. 

Onedrive

Onedrive bestaat er in 2 uitvoeringen. Eentje voor bedrijven en eentje voor een thuissituatie.  Beide varianten levert ICTi, en in de meeste gevallen maken ze deel uit van Office365 zakelijke bundels of van een Office365 Personal of Home Editie. 

Er zijn belangrijke verschillen in gebruik. Ook zijn er diverse beperkingen, informeer bij ICTi welke versie u moet gebruiken?

Rushfiles

Rushfiles is de fileserver, waarbij de hardware ontbreekt. Ideaal als vervanger bij bedrijven voor de fileserver, en met de Active Directory koppelingen en sharingmogelijkheden is dit Deense product, dat trouwens volledig Nederlandstalig is, in vele gevallen ideaal voor bedrijven. Het delen van de bestanden is heel eenvoudig en koppelingen met Office365 en andere producten is mogelijk.

Er zijn ook apps voor Android en IOS, die automatisch backups maken van de foto's van deze devices. Een gebruiker kan deze rechtstreeks via zijn of haar werkplek benaderen.

Vraag naar de mogelijkheden en een offerte voor dit product bij ICTi.

Nomadesk

Nomadesk komt uit België en is na Dropbox de nummer 2 in populariteit bij bedrijven. De opslag is met fare-use eigenlijk onbeperkt, en er zijn handige apps en integratiemogelijkheden. Versiebeheer en Retentie zijn ook standaard aanwezig. 

Ook is het eenvoudig om uw filesserver te migreren naar Nomadesk om deze daarna uit te zetten.

 

De dienst wordt gefactureerd per user, maar biedt daarmee veel mogelijkheden voor een zeer goede prijs.

Vraag om een offerte bij ICTi.

Dropbox

De zakelijke diensten van Dropbox kunnen ook via Partner ICTi geleverd worden.

Van alle cloudopslag diensten is Dropbox waarschijnlijk de bekendste. Er zijn meerdere uitvoeringen en de apps, koppelingen met andere programma's en mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Ideaal om te combineren met Office365, Workspace365 en andere diensten.  De data staat voor gebruikers die minder als 150 users hebben wel in de basis in de USA maar door Encryptie is het toch mogelijk om deze diensten te gebruiken als men let op de GDPR. Vraag naar de mogelijkheden.


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.